top of page
Lillen2.png

Villkor

Tjänstevillkor

Här hos Njurundas Veterinärklinik är alla människor välkomna med sina husdjur, oavsett kön, nationalitet eller personliga preferenser och vanor. Vi kommer alltid göra allt vi kan så att du känner dig trygg hos oss, att det är en trevlig atmosfär och att du och ditt djur mår bra av att få hjälp av oss.

Vi är tacksamma över att vi har så många trevliga och vänliga kunder, med vilka vi har ett bra förhållande och stort förtroende.

För att kunna jobba på ett tryggt och bra sätt tillämpar vi följande villkor. Genom att boka eller använda våra tjänster accepterar du dessa. Tyvärr kan vi inte erbjuda våra tjänster till kunder som inte accepterar våra villkor eller agerar i strid med dem.

  • Ett behandlingsavtal är alltid baserat på förtroende mellan veterinär/sköterska och kund. Om du, eller vi, anser att förtroendet inte finns, kommer vi att avsluta behandlingen hos oss.

  • Alla i personalen talar svenska och engelska, och veterinärerna pratar även tyska. Kan du inget av dessa språk är det du som måste organisera tolk, t ex en släkting eller granne. If you do not speak Swedish, English or German, you yourself must organize a translator. This can be a family member or friend, or other person you trust.

  • Vi har ett uppdrag att skydda djurets välmående. Du kommer alltid få ett ärligt uttalande från oss kring allt som vi anser som ett hälsoproblem för ditt djur. Det betyder att du inte kan välja bort att höra vissa jobbiga diagnoser eller råd.

  • Kränkningar eller kränkande benämningar av personalen tolereras inte.

  • Vid hot eller hetskampanj, våld mot oss, en annan person eller ett djur där vi är vittnen inblandar vi utan undantag polisen och vår juridiska rådgivning.

  • Vi tar inte emot kunder där det framgår från deras journal att de har uppvisat de beteenden nämnt här ovan mot en annan veterinär eller veterinärmedicinsk personal. Vi tar inte heller emot kunder där det framgår att de har skulder hos en annan veterinärmottagning.

  • För att säkerställa bra vård behöver vi få alla relevanta journalkopior från kollegor. Undantag är naturligtvis akutfall där behandlingen måste ske omgående. Vi avböjer planerade behandlingar om kunden motsätter sig till att vi får efterfråga journalkopior.

  • Våra tjänster omfattar akutmottagning och akutoperationer, dock ingen jourverksamhet. I vissa fall behöver vi, i samråd med dig, remittera ditt djur vidare till jouröppen klinik efter en operation eller behandling här.

  • Har du ett legalt importerat djur, så är du såklart också välkommen hos oss. Vi behöver dock, särskilt vid import från utanför Europeiska unionen, se importdokument och rabies-vaccinationsintyg vid första besöket. Undantag gäller om du har varit till en annan veterinär i Sverige och vi har en journalkopia. Anledningen till detta är för att skydda vår personal och att säkerställa att importen inte är i strid med zoonoslagen, då vi har en anmälningsplikt.

  • Om du inte kommer till ditt besök eller avbokar din tid för sent faktureras du 750kr. Avbokningar kan ske fram till 48h innan besöket.

bottom of page