top of page

Norrlands klinik för exotiska husdjur

Exo-kliniken

Vi erbjuder vård för kaniner, gnagare, iller, reptiler samt fåglar. Det kan vara svårt att hitta rätt veterinär om man äger ett exotiskt husdjur, eftersom det finns få som utbildar sig i just de här djurslagens medicin och kirurgi. Hos oss kan ni känna er trygga med att djuret kommer undersökas och behandlas av personal som har många års erfarenhet med exotiska djur, och förstår att de förtjänar lika bra vård som hundar och katter.

DSC_0876.JPG

Vår kunskap

Carsten, en av våra grundare, är en av de mest erfarna exo-veterinärerna i Sverige. Det är framför allt honom våra exotiska patienter kommer träffa. Han har jobbat med dessa djur i mer än 20 år och gått en utbildning hos University of Edinburgh, den engelska specialiststegen CertAVP där ingår ämnen som små däggdjur, reptiler och fåglar. Han tar regelbundet emot kaniner och andra exos från hela Norrland. Både han och Viktoria blev upplärda av bl.a ECZM diplomates inom ämnet exotiska djur – den högsta specialiststegen som finns – och har träffat och behandlat otaliga olika djurslag, bland annat leguan, flygpungekorre, örn och sjöhäst. Även om Carsten inte är på plats när ditt djur behöver akut hjälp kan du alltså känna dig trygg hos oss.

Behandlingsmöjligheter

Till våra exotiska patienter erbjuder vi:

  • Medicinsk utredning

  • Kirurgi för sjukdomstillstånd samt sterilisering

  • Trygg narkos med intubering för kaniner, iller, igelkottar, fåglar och reptiler

  • Tandkirurgi

  • Bilddiagnostik

  • Akutmottagning

  • Förebyggande vård

Stasis lat.png

Boka tid till Exo-Kliniken

Vill ni komma till oss direkt utan remiss? Ring vårat vanliga telefonnummer eller skicka ett mail genom kontaktformuläret. Om du tycker att ditt djur behöver vård omgående ska du alltid ringa, så att vi kan ta emot er så snart som möjligt. Detta gäller framförallt fåglar och kaniner, som kan bli sämre väldigt fort.

OBS! Tyvärr kan vi inte ta emot livsmedelsproducerande djur som till exempel höns.

bottom of page